Refund policy

Retur av vara som du inte vill behålla?

Har du beställt något som du inte vill behålla? Om du skickar tillbaka varan i originalskick får du självklart göra en retur mot en hanteringskostnad på 60 kr (vilket är de kostnader vi haft för emballage, packning och fraktkostnad) och få resterande pengarna tillbaka - med förbehåll för reglerna kring skäligt bruk. Reglerna finner du här nedan. Lagstadgade rättigheterna som konsument påverkas inte av detta. 

Innan retur, vänligen kontakta kundservice på hello@madmonki.com 

Vad gäller?

Företag eller privatperson har  enligt lagen om konsumentskydd vid distansavtal (2000:274) har rätt att ångra sitt köp. Om du vill göra retur på en vara måste du inom 14 dagar,  efter att du genomfört din order  meddela om du önskar nyttja ångerrätten. Efter det har du  14 dagar på dig att returnera varan. Om din vara ej returnerats inom 14 dagar har vi rätt att neka dig möjligheten till retur. Om du returnerar din vara och begär återbetalning inom 14 dagar, efter varan levererats till dig eller funnits tillgänglig för att avhämtas samt returnerar varan inom ytterligare 14 dagar återbetalar vi dig för ordern, enligt din ursprungliga betalningsmetod. Vid retur debiteras du för returfrakten, fraktkostnad återbetalas ej vid ånger.  

Vår målsättning är att alltid återbetala dig inom 10 dagar efter att vi mottagit din vara till vårt lager. 

Retur efter 14 dagar

Returer är endast möjliga inom ovanstående tidsram, 14 dagar från att du mottagit varan eller från att den funnits tillgänglig för avhämtning. Vi kan tyvärr inte godta returer av oönskad vara efter tidsramarna ovan passerat. 

Retur och Klarnabetalning? 

Om du valt Klarna som betalningssätt ska din order betalas inom 14 dagar, från ordern genomfördes. Om du begär en retur inom 14 dagar efter du mottagit din order eller när din beställning varit tillgänglig för hämtning kommer återbetalning genomföras till dig. 

Riktlinjer för retur

När du mottar din order får du självklart prova varan, för att se t.ex. storlek eller att varan motsvarar dina förväntningar. När du returnerar en vara behöver den vara i nyskick, om varan skickas tillbaka till oss och är använd eller skadad kommer vi inte kunna återbetala dig och behöver istället, på din bekostnad, skicka varan i retur till dig. Samtliga returnerade varor kontrolleras innan återbetalning. 

Vid retur behöver vi också tillhörande originalförpackning och etiketter. Under returprocessen är konsumenten ansvarig för varan tills den ankommer vårt lager. Därför är det av extra betydelse att du noggrant paketerar din retur så den inte skadas under transporten.  

Om du återsänder din vara med avisering, så hämtar vi ut försändelsen inom 5 arbetsdagar och ersätter därefter dig inom 14 dagar från att varan returnerats till oss. 

Vid specialbeställningar innehållande gravyr är retur ej möjligt, då varan är anpassad efter särskilda önskemål. 

Om du genomfört en beställning utan att hämta ut försändelsen debiteras du med 200 kr, paket som ej uthämtats omfattas inte heller av ångerrätt. För att genomföra en retur behöver du hämta ut paketet, det går ej att genomföra en retur utan att först hämtat ut paketet. 

Om du av någon anledning ej kunnat hämta ditt paket och behöver det skickat på nytt, kontaktar du kundservice och debiteras då för frakten på nytt - 59 kr (för att täcka de extra fraktkostnader som uppkommer). 

Byte av vara? 

Vi kan ej erbjuda dig byte av varor, men du har möjlighet att returerna mot återbetalning och lägga en ny order. 

Reklamation 

Vid en defekt vara ska kundservice kontaktas för vidare hantering. 

Om det efter retur skulle visa sig att reklamationen är felaktig enligt rådande konsumentskyddslagstiftning, förbehåller vi oss rätten att neka din reklamation. Vi följer riktlinjerna från från Allmänna Reklamationsnämnden.

Byten och återköp skickas till:

Skattjakten AB

Trastvägen 3

141 72 Segeltorp