Hundhalsband

Konsten att tillverka för hand

Hantverksarbete är ett riktigt pillgöra, det gäller att hålla tungan rätt i munnen i de flesta moment som har med hantverksarbete att göra. Eller är det kanske perfektionisten i mig som spökar? 

Jag försöker att nå full perfektion i varje moment, alla nitar eller öljetter ska vara i en perfekt linje...som en våg. Det är onekligen tidskrävande och när man tittar på löpande bandprodukter så är det så klart inte i perfektion. Jag brottas ofta med denna personliga egenskap och försöker att ha överseende, att produktens helhet är utmärkt och att en mm hit och dit är sådan som är acceptabelt. 

Jag älskar egentligen varje moment i tillverkningsprocessen, även om det kanske är roligare att ta fram en ny design och laborera än att pressa hål för hand. Samtidigt är det resan mot helheten som driver mig framåt och att se nöjda kunder är absolut något som sporrar mig till att utvecklas. 

Det känns som att människor idag är medvetna, både som djurägare och som kunder. Medvetenheten speglar de val vi gör, vad vi köper och hur det prioriteras i samband med köp. Konsumtion för mig ska vara befogad, jag försöker att inte handla mer än vad jag behöver och att det jag köper ska vara hållbart och fylla sitt syfte. Dessa ledord är något jag har med mig i varje moment när jag tillverkar nya halsband - hållbarhet och fylla sitt syfte. Mina halsband är tillverkade för användning, de ska symbolisera min kärlek till design och samtidigt vara anpassade för vardagsbruk. 

Ha en fin dag alla vänner! 

Kat

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.