Från dröm till verklighet - Min historia

Från dröm till verklighet - Min historia

Detta är berättelsen om min resa, från hantverksintresserad tonåring till en vuxen skapande kvinna. Jag växte upp bland symaskiner och nålar, min far var skräddare och skomakare. Det var med en viss hatkärlek jag satte mig framför symaskinen första gången, med stort jubel från mina föräldrar..kanske skulle den yngsta dottern ärva intresset för att skapa. 

Med tiden växte jag in i rollen som symaskinsförare, i syslöjden briljerade jag och till gymnasiet var det självklara valet mode & design. Framtidsutsikterna var dystra som kläddesigner med gymnasiekompetens men inget skulle stoppa mig och mina drömmar. 

I ett tidigt skede var jag inriktad på kläder och kläder endast. Ödet tog mig in på en eftergymnasial kläddesignerutbildning men någonstans i slutet, började det växa tvivel inom mig. Jag kände inte mig tillfreds med dagens normer och modebranschen i stort. Parallellt med skapandet har jag alltid älskat djur, många gånger har djur varit min trygghet och stora fritidsintresse. Från att klippa ut djurbilder och tapetsera rummet till att äntligen äga min älskade bulldog. 

Några år in i djurägandet la jag märke till att de flesta accessoarer, halsband och koppel är lika gråtrista som en blöt höstdag, i ett regnigt Sverige. En dag i parken mötte jag en äldre kvinna, som sytt ett fantastiskt sött halsband till sin lilla pudel. Vi började prata och hon berättade att det inte funnits ett halsband, i rätt storlek för den modell de ville ha. Därför tog hon till symaskinen för att ge sin älskling det dom tyckte var allra finast. 

Året var 2022 när tanken föddes på att använda min kunskap och drivkraft - för att skapa det som inte finns på marknaden. Att skapa det som gör varje djurägare unik, med svenska kvalitetsmaterial, och en personlig touch. Min son var vid tidpunkten tre år gammal och min man kallade mig galen. Jag frågade sonen vad ska mammas dröm heta...hans svar var apa. Där och då skapades Mad Monki design, ur kärlek och galenskap med en dröm att förändra. 

Kärlek till er alla, 

Katarina 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.